Behandlingar

Allmän tandvård

Allmäntandvård

Tillsammans skapar vi friskare leenden. Vi tar hand om den årliga undersökningen och dina akuta besvär

Vi är till för Dig och Din mun. Vi arbetar för att erbjuda den bästa kvalitetstandvård vi känner till som överensstämmer med Dina behov och önskemål. På vår klinik erbjuder vi tandvård till Dig med personlig omtanke i lokaler med trevlig atmosfär. All vår personal genomgår kontinuerlig fortbildning, vi vill att Du ska känna Dig trygg hos oss.

När Du kommer till vår klinik första gången gör vi en noggrann undersökning av dina tänder och munhåla. Om Du behöver fortsatt behandling ger vi Dig, om möjligt, olika behandlingsförslag och kostnadsförslag för den behandling Du väljer.

Vårt mål är att ge Din mun maximal komfort, funktion och hälsa hela livet. Vi vet att hela kroppen mår bra av en frisk mun.

Estetisk tandvård

Få tillbaka ditt leende!

Vi är specialiserade på estetisk tandvård. Vi utför bland annat: skalfasader, tandblekning, porslinskronor/broar, invisalign och implantat.
Läs mer på vår sida Estetisk Tandvård 

Undersökning

Vid en undersökning  kontrollerar vi din munhälsa och vid behov tar vi röntgenbilder. Vi avlägsnar även ytlig tandsten och putsar samt polerar dina tänder. Om du är i behov av fortsatt behandling erhåller du olika behandlingsförslag samt kostnadsförslag.

Rotfyllning

Vid akut tandvärk, eller om tandläkaren upptäckt en infektion vid tandens rot på röntgenbilden, kan tanden behöva rotfyllas. Detta innebär att man rensar ut den inflammerade pulpavävnaden som finns inuti tanden. Sedan fylls tomrummet med ett gummimaterial. Rotfyllning görs under lokalbedövning under 1-2 behandlingstillfällen.

Förebyggande tandvård

Förebyggande tandvård är en mycket viktig del i vårt dagliga arbete, så att du skall kunna upprätthålla en god munhälsa. Flertalet av våra patienter får behandling av tandhygienisten årligen för avlägsnande av plack och tandsten på tänder och i tandköttsfickor. Tandhygienisten behandlar även patienter med fördjupade tandköttsfickor och ger goda råd om hur tänder och tandkött bör skötas.

Uppfräschning av
dina tänder

Har du missfärgningar, mycket ytlig tandsten eller bara vill uppleva den rena känslan som du har när du går från tandläkaren. Då kan du komma till oss för en ordentlig uppfräschning av dina tänder.

Vi tar bort dina missfärgningar, ytlig tandsten, putsar och polerar och ger dig den där fräscha känslan tillbaka (20min)

Kron och brobehandling

Vid större tandskador eller missnöje kring estetik kan tanden/tänderna förses med krona eller bro. Vi arbetar främst med porslinskronor, då dagens porslin är ett mycket starkt och framför allt väldigt estetiskt material. En porslinskrona ser därmed ut precis som en naturlig tand. Tanden förbereds på kliniken och sedan utformar en tandtekniker den individuellt framtagna kronan, som sedan klistras fast på tanden. Vid framställning av kronor och broar arbetar vi med den senaste scantekniken, vilket innebär en rad fördelar, bland annat slipper man avtryckstagning

Blekning

Tandblekning är en effektiv metod för dig som vill bli av med missfärgningar på tänderna och som vill få ett vitt leende. Vi på Smiles.se erbjuder både tandblekning på klinik och tandblekning hemma – båda med mycket goda resultat.

Olika metoder för blekning
Bleka tänderna kan man göra på lite olika sätt, allt från tandblekningsskena  till behandling med plasmaljus. Behandlingsmetoden varierar beroende på om du väljer att göra blekningen själv (med bettskena) eller på klinik.

Lagningar

Vid ett kariesangrepp, dvs ”hål” i  tanden behöver den skadade delen ersättas av ett fyllningsmaterial. Idag lagas tänder med en plast som kallas komposit. Kompositerna idag har ett brett användningsområde och liknar tanden både till utseende och funktion. När stora delar av tanden saknas eller är skadad kan man överväga att istället göra en porslinskrona. Detta leder till ökad hållbarhet och estetik jämfört med en kompositlagning. Vi använder oss av de senaste materialen och håller oss ständigt uppdaterade kring nya tekniker.

Tandutdragning

Är tanden så skadad att den inte går att rädda, eller inför tandreglering, kan den behöva plockas bort.  Det är vanligtvis ett enkelt och komplikationsfritt ingrepp, som utförs under lokalbedövning. Som vid all annan vård är vi måna om att behandlingen ska kännas så bra som möjligt och att det inte får göra ont. Vid mer komplicerade fall, skickar vi remiss till Tandläkare Peter Jakobsson på Helsingborgs Tandvård på Springpostgränden. Peter har mångårig erfarenhet av kirurgiska ingrepp. Då han även är ägare till vår klinik har vi ett nära och effektivt samarbete, vilket leder till ett snabbt omhändertagande.

Tandhygienist

Som tandhygienist arbetar jag främst med att förebygga tandlossning och hål i tänderna. Det är viktigt att du som patient får rätt behandling. Det är känt att en mun fri från inflammation och god egenvård gör att du som patient upplever en ökad livskvalitet. Vid ett besök hos en tandhygienist undersöks tänder, tandkött och graden av tandköttsinflammation och tandlossning. Tandsten tas bort och det görs rent där du inte kommer åt själv. Har du mycket tandsten eller fördjupade tandköttsfickor, kanske medicinerar? Då kan du behöva dela upp behandlingen på flera besök. Behandlingen avslutas med en polering och kanske en fluorbehandling, allt utifrån just dina tänders behov. Vi har erfarenhet och behandlar dagligen patienter som är rädda för att gå till tandläkare eller tandhygienist. Du får information om vad vi gör och varför, så du känner dig delaktig i behandlingen. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg och får en smärtfri behandling.