Behandlingar - Estetisk Tandvård

Vårt synsätt

Attraktion är viktigt för människor och så har det varit i alla tider. Vi vet idag att kosmetisk tandvård har ett stort berättigande. Att leva med känslan att inte våga le eller skratta och samtidigt visa tänderna kan påverka en persons liv negativt.

Att äga ett attraktivt leende vet vi idag ger en ökad självkänsla och välbefinnande. Vi vet att människor med attraktivt leende är mer intressanta för andra människor både privat och på jobbet. Ett friskt och vackert leende är en stor tillgång för alla oavsett kön eller ålder. Vi jobbar med synsättet att leendet, det är Ditt bästa varumärke.

Behandlingar

Tandblekning

För att få fräschare tänder räcker det ibland att en blekning görs. Med stigande ålder blir våra tänder allt mörkare. Infärgning av kaffe, te, rödvin, rökning m.m. missfärgar tänderna. Då tänderna blir ljusare backar vi tändernas synbara ålder med 5-10 år. Ett ljust leende ger ett intryck av ungdom. Resultatets hållbarhet varierar beroende på utgångsläge och livsstil.

Vi tillhandahåller olika metoder för blekning. Beroende på utgångsläget finns det två olika metoder att välja mellan, antingen blekning hemma med individuellt framtagna skenor eller blekning här på kliniken. Vi rekommenderar alltid en konsultation före en behandling för ett optimalt resultat. Ring oss så får du mer information om hur du kan få dina tänder ljusare.

Skalfasader

Skalfasad är en tunn lamell av porslin, ca. 0.2-0.5 mm. Efter en noggrann undersökning slipas det översta lagret av emaljen bort från tanden. Avtryck skickas till en tandtekniker. Efter ca 2 veckor fästes fasaden på tandens framsida. Efter cementering är den mycket stark och hållbar.

Skalfasader i porslin används i många olika typer av fall. Vanligtvis görs fasader då tanden /tänderna har ett oestetiskt utseende på grund av missfärgning eller skada. En oregelbunden tandrad kan i vissa fall korrigeras med fasader. Skalfasader /kronor i porslin görs även vid slitna tänder eller då blekning inte uppfyller kraven på ljushet.

Hur går det till att få skalfasader/kronor i porslin?

Besök 1: Konsultationsbesök. Noggrann undersökning av tänder/bett/slemhinna. Terapidiskussion; vad är möjligt att åstadkomma för dig? Information om behandlingsgång.

Besök 2: Avtryck till gipsmodeller av tänderna, röntgen och foto. Detta analyseras sedan och används som underlag. Tillsammans kommer vi fram till vilken behandling som är bäst för just dig.

Besök 3: Behandling påbörjas. Tänderna slipas, avtrycktagning till tandtekniker, bettregistrering, färgtagning. Framställning av tillfälliga fasader /kronor.

Besök 4: Fasaderna/kronorna sätts fast på tänderna.

Besök 5: Kontroll av att allt känns bra och ser perfekt ut.

Porslinskronor

Kraftigt slitna eller skadade tänder behöver ibland förses med en krona. Ibland önskas även utbyte av äldre, mindre estetiska metallbaserade kronor. Vi arbetar nästan uteslutande med porslinsersättningar då dessa oftast ger det bästa estetiska resultatet.

Tanden slipas så skonsamt som möjligt för att bevara maximalt av din egna tand. Efter avtryckstagning och framställning hos tandtekniker fästes kronan i porslin med ett specialcement som medför en mycket god hållbarhet.

Kompositfasader (Bondingteknik)

En fördel med bondningstekniken är att det sällan behövs avverkas någon tandsubstans och tekniken används vid flera olika typer av behandlingar. Kompositplast modelleras direkt på tanden/tänderna för att dölja missfärgningar, utbyggnad av för smala, korta eller avslagna tänder. Tanden får ett naturligt utseende. Behandlingen utförs på ett besök och helt smärtfri.